Užičani najbrži između čunjeva na Bukulji

20.08.2017

Takmičenjem u Aranđelovcu, na obroncima Bukulje, startovao je konačno i Šampionat Srbije u auto slalomu. Koliko ova bazna disciplina auto sporta privlači pažnju takmičara, govori i podatak da je na brdskoj stazi, „prošaranoj“ s osma kapija, četiri šikane i 16 čunjeva, startovalo čak 35 takmičara! Impozantan broj, mada ne i neočekivan, imajući u vidu da je ovo suštinski najjednostavnija i najjeftinija disciplina, barem što se tiče grupe serijskih, pa i sprint automobila.

U odličnoj organizaciji aranđelovačkog „SG rejsing tima“, lanjski trijumf u generalnom plasmanu ponovio je Slobodan Jakovljević, aktuelni šampion ove discipline, koji je ujedno i najbolji u grupi dva i klasi pet. Da su Užičani, uz Aranđelovčane, najozbiljnije posvećeni slalomu, govori i podatak da je drugo mesto takođe pripalo vozaču „Užice reli tima“, Dejani Pejiću. Ćutljivi momak, inače suvozač Luke Kotorčevića na reli stazama, i pored izletanja u jednoj od vožnji (boduju se dve bolje vožnje od tri ukupno) uspeo je da stigne do drugog mesta generale i grupe dva, ali i pobede u klasi šest.

Milan Ninović, relista iz Valjeva, u auto- slalomu brani boje domaćeg „SG rejsing tima“, i upravo je on domaćinima doneo poslednji podijum generalnog plasmana, uz trijumf u grupi Sport i klasi osam. Odlične partije pružili su i Dejan Karaklić iz bajinobaštaskog kluba Šampion, ostavši bez podijuma u generalnom plasmanu, ali zauzevši treće mesto u grupi dva i drugo u klasi pet. Najbolji vozač u grupi jedan, gde su serijska vozila, je takođe sjajni Milan Janjić, član perućačkog „Rid sport“ tima, ujedno i najbolji u klasi tri.

Posebno treba istaći i vrhunske partije dvojice gostiju iz Hrvatske, Antuna Laušića i Darija Mučnjaka, koji ne propuštaju priliku da gostuju u srcu Šumadije svaki put kada domaći entuzijasta Saša Glišić pravi ovo takmičenje. S obzirom da je Šampionat zatvorenog tipa, oni su vozili revijalno, koji su svojom brzinom bili tik iza pobednika Jakovljevića.

U konkurenciji klubova slavili su najbrojniji, predstavnici domaćeg „SG rejsing tima“, tandem iz Užice reli tima je s dve pobede doneo svom klubu drugu poziciju, dok je treće mesto pripalo ekipi Šampion iz Bajine Bašte.

Sve detaljne rezultate i ostvarena vremena, možete pogledati OVDE.