Prva prijava za 50. Srbija reli iz Slovačke!

15.08.2017

Iako je u domaćem auto sportu na snazi zatišje usled perioda letnjeg odmora, u SAKSS- u se vredno radi na pripremi nastavka sezone. Sve je spremno za CEZ kružnu trku na Ušću, zakazanu za 26. i 27. avgust, a u međuvremenu objavljen je Pravilnik i za jubilarni 50. Srbija reli. Veoma interesantan itinerer, vrlo sličan lanjskom, dopunjen je atraktivnim večernjim gradskim super- specijalnim ispitom ulicama Užica, a OVDE možete pogledati detaljani plan brzinskih ispita i svih drugih neophodnih podataka.

Iako je krajnji rok za prijave 6. septembar, u direkciju relija je već stigla prva inostrana prijava. U pitanju je Slovak Vlastimil Majerčak, u atraktivnom automobilu „ford fijesta R5“! Slovački as je i prošle godine imao nameru da se pojavi u Srbiji, ali ga je kvar menjača samo nekoliko dana pred start Srbija relija omeo u želji da se pojavi u gradu na Đetinji.

Pored Majerčaka, koji je već potvrdio dolazak, upiti stižu i iz Turske i naravno Bugarske. Dve vrlo atraktivne turske posade na korak su do odluke o dolasku, ali o tome ćemo više tokom narednih dana. S druge strane tradicija nalaže da se bugarske posade prijavljuju u velikom broju, te se i ove godine očekuje nekih 15 gostujućih posada iz susedne nam zemlje.

U najskorije vreme očekuje se i zvanična potvrda prijave Slovenca Roka Turka, mada iz Slovenije ima još interesenata za učešće. Isto važi i za posade iz susedne Hrvatske, odakle za početak očekujemo prijavu posade Vilijam Prodan/ Zoran Raštegorac. Organizatori ozbiljno računaju na još veće interesovanje takmičara iz Hrvatske, pogotovo nakon odličnog druženja i predstave na julskom izdanju „VI Beogradskog relija- Memorijal Mirko Martinović“.