AMSS i SAKSS razvijaju lokalne sportsko- edukativne centre

24.03.2017

Auto-moto savez Srbije i Sportski auto i karting savez Srbije održaće konferenciju za medije u ponedeljak, 27.marta u 10:00 časova, u svečanoj sali Beogradskog sajma. Tom prilikom biće potpisani ugovori sa predstavnicima gradova i opština iz Srbije koji podržavaju auto, moto i karting sport i koji istovremeno daju ogroman doprinos unapređenju bezbednosti u saobraćaju.

Uz podršku Auto-moto saveza Srbije, Moto saveza Srbije, Ministarstva omladine i sporta i Agencije za bezbednost saobraćaja, ugovori o saradnji SAKSS –a sa opštinama i gradovima biće potpisani u prisustvu dokazanih šampiona i van granica naše zemlje, Dušana Borkovića i Nikole Miljkovića.

Prisutnima će se povodom potpisa ugovora obratiti predsednik AMSS, Mirko Butulija, v.d. direktor Agencije za bezbednost saobraćaja, Jasmina Milošević i ministar za omladinu i sport RS, Vanja Udovičić.

Cilj saradnje je otvaranje i izgradnja sportskih centara u lokalnim sredinama, u kojima će se vršiti edukacija mladih kada je reč o bezbednosti u saobraćaju, ali i pružanje šanse i stvaranje uslova za sve zainteresovane za bavljenje auto i moto sportom u Srbiji.

 

Konferencija za medije