Rabrenoviću i Beogradski, četvrti u nizu

23.07.2017

Ni ognjena vrućina, ni toplotni udar suvozača nisu omeli Vladicu Rabrenovića da trijumfuje na VI Beogradskom FAM reliju- Memorijal Mirko Martinović u svom „renou klio R3“. Četiri puta Košutnjak i isto toliko puta brzinski ispit Avala odradio je višestruki šampion Srbije u najzahtevnijoj diciplini auto sporta i sačuvao epitet najboljeg u nacionalnim okvirima, pobedivši bez većih problema.

Drugo mesto pripalo je još jednoj posadi čačanske ekipe WRR, Aleksandar Dučić – Dejan Golić, takođe u „renou klio“ ali grupe N. Treće mesto u generalci pripalo je gostima iz Hrvatske, posadi Dario Šamec– Goran Šams u „pežou 206 RC“, koji su vikend pun zabave i druženja s prijateljima zaokružili i odličnom partijom za plasman na podijum, doduše nezavanično, jer je šampionat Srbije još uvek zatvorenog tipa,.

Onaj „pravi“ poslednji stepenik podijuma pripao je pasioniranom automobilisti i trkaču u svim disciplanama, Pavlu Komnenoviću! Stari as volana sa mladom ali i već šampionski dokazanom suvozačicom Natašom Tunguz, stigao je do trećeg mesta u domaćem generalnom plasmanu, odnosno drugog u klasi IV. Ako je suditi po reakcijama popularnog Paje, biće da ovo nije jedini reli koji će voziti ove sezone, na opštu radost automobilske javnosti.

U klasi 3 briljirali su Branko Dukić i Borko Turudić osvajanjem prvog mesta u svom „sitroenu sakso 1,6“, a bitno je napimenuti da su Zemunci jedina posada do sada koja je učestvovala na svim reli takmičenjima Memorijal Mirko Martinović!

U klasi II trijumf odnosi posada Luka Kotorčević / Tamara Radosavljević, pošto je Nenad Vićentić i svog novog suvozača „pozajmio“ mladom Užičaninu u „pežou 106“. Branislav Pijević i Nikola Prica odnose drugu poziciju u klasi za volanom „škode felicije 1.3“, dok je novajlija na stazi u ulozi vozača, Vladimir Damjanović, završio treći, u takođe jednom vrhunski pripremljenom „pežou 106“

U konkurenciji samo dve posade u najmanjoj klasi, „mali N“, Zoran Milisavljević i Vladan Kostić su i ovom prilikom bili brži od svojih sada već „večtih rivala“, Predraga Stefanovića i Aleksandra Nenadovića.

Dodelom pehara najboljima ispred Starog dvora, na mestu subotnjeg ceremonijalnog starta, okončan je VI FAM Beogradski reli- Memorijal Mirko Martinović. Po tradiciji, pehare za najbolja vremena na SI Avala u klasama II i IV, tačnije Luki Kotorčeviću i Dariju Šamecu, predala je majka pokojnog šampiona, Stana.

Generalno gledano, ekipa FAM MM power i sponzori iz FAM- a napravili su jedan odličan trkački događaj i kvalitetan reli, ali je definitivno sigurno da ovo nije idealan termin za održavanje relija u prestonom gradu. Što zbog vrućina nepodnošljivih razmera, što zbog perioda godišnjih odmora.