Radojković po starom i na „Nagradi Rakovice 2017“

15.07.2017

Rezultati i FOTO GALERIJA

Prvi dan duplog programa šampionata Srbije na brdskim stazama pod nazivom „Nagrada Rakovice 2017“, koji je održan na poznatom beogradskom izletištu Košutnjaku, pripao je Aleksi Radojkoviću u „ford fokusu“, koji je tako nastavio seriju dobrih rezultat na brdskim stazama. Mladi Beograđanin je bio brži nepune dve sekunde od veterana Vitomira Cvetića u „VW golf I“, dok je treće mesto pripalo još jednom odličnom Aleksandru Vidosavljeviću u „jugu 1.4“.

Dupli program prvog dana obiluje aktivnostima počev od tehničkog i verifikacije preko zvaničnih treninga i u zavisnosti od dužine staze i broju penjanja od starta do cilja, kada je trka u pitanju. ASK Rakovica klub organizator učinio je maksimum napora da navedene aktivnosti sprovede tačno po propisanoj satnici, u čemu je uslovno rečeno i uspeo.

Zvanični treninzi odrađeni su u predviđenom vremenskom roku na zadovoljstvo sasvim pristojnog broja publike pored staze, ako se uzme u obzir da je sezona godišnjih odmora, ali i da je Košutnjak jedno od prestoničkih mesta namenjeno za izletnike...

Prva od dve predviđene vožnje počela je neznatnim zakašnjenjem i taman kada je publika ušla u trkački ritam, došlo je do prekida zbog izletanja Uroša Brkića. Po rečima upučenijih ljudi u dešavanja, Brkić je izleteo posle cilja, par destina metara pošto je prošao ćeliju, tačnije rečno, kažu da je bio svestan da je završio trku, tek kada je video semafor za vremena, ali tada je već bilo kasno da se koči. Udarac je bio sliovit, „honda sivik“ je utotaljena, a do zaključenja izveštaja Uroš je dobro i čeka na skener, što je svakako dobra vest...

Zanimljivo je napomenuti da je Uroš uoči trke na Košutnjaku promenio motor u automobilu, shodno tome i klasu. Koliko je bio brz najbolje govore brojke, a vreme od 2:20,024 u prvoj vožnji bilo je najbolje.

Drugi najbrži u klasi VIII, posle pomenutog Radojkovića je, Života Milić koji je ujedno 12. u generalnom. U klasi VII četvrto i peto mesto osvojili su Dragan Balačikić, odnosno Željko Milutinović, koji po svemu sudeći brdsku trku koristi kao uvertiru za predstojeći Beogradski reli koji je na programu narednog vikenda, a na kom će Košutnjak biti jedan od brzinaca.

U klasi VI najbrži je bio Mario Zahirović, koji je u generalnom završio kao 13. Vitomir Susi Cvetić je sam u klasi V, ali je vozio kao da je ista prepuna, koliko je raspoložen za vožnju moći će da se uvere svi koju u nedelju dođu na Košutnjak.  

Najbrži u klasi III bio je Vuk Radenković, ispred Mirka Deretića i Luke Kotorčevića.

Vredan posebnog pomena je Jovan Lazarevič koji je slavio u klasi II, popularnom „hibridu“,  ali ne zbog toga, već što je u generalnom plasmanu završio čak osmi, sa ozbiljnom razlikom u odnosu na prvog kolegu iz svoje klase, ali i u odnosu na druge u jačim automobilima.

Najbrži u klasi I, „ mali N“ bio je Marko Marić. Ostale rezultate ove klase, kao i sve rezultate prvog dana, možete pogledati u sekciji sajta sakss.org.rs posvećenom trci „Nagrada Košutnjaka 2017“.