Podeljene startne pozicije, u nedelju uživo prenos sa Ušća!

17.06.2017

FOTO GALERIJA

Subotnjim treninzima na legendarnoj stazi Ušće započela je trka „Nagrada Beograda 2017“, koju organizuje Sportski auto i karting savez Srbije, uz pomoć AMS Srbije, a pod pokroviteljstvom Grada Beograda. Staza je maksimalno obezbeđena, sve gradske javne službe i predstavnici organizatora odradili su sve što je potrebno da takmičari i publika uživaju u subotnjem programu.

U Diviziji 1, koju čine takmičari klase „mali N“, ponovo je ubedljiv bio Marko Marić, iako mu je pri kraju drugog treninga pukla zadnja desna guma. Do njega, iz prvog startnog reda krenuće odlični Vukašin Stevanović. Pozicije tri i četiri zauzeli su Dejan Lazarević i Dragan Gajić, dok je jedan od potencijalnih favorita, Đorđe Ristić, zauzeo peto startno mesto.

U Diviziji 2, gde su vozila „jugo hibrid“, nastavljena je dominacija trilinga asova Davidovski, Nastasijević Tošić. Časlav Tošić je ovoga puta „kaparisao“ najbolju startnu poziciju i jedan novi bod, nadmašivši Dušana Nastasijevića za svega 72 hiljaditinke! Makedonac Davidovski završava treći, ispred Jovana Lazarevića i Petra Miloradovića. Razlika od svega 16 hiljaditinki u vremenima poslednje pomenutog dvojca obećava da će nedeljna trka biti prava poslestica za publiku.

U Diviziji 3, gde su spojene klase III, IV, V i VI, najbrži je nakon dva kvalifikaciona treniga bio Uroš Brkić, u „hondi sivik“. Iza njega završava ujedno najbrži predstavnik klase III, Vuk Radenković (VW polo), a njegov ljuti rival iz klase, Dragan Filipović (pežo 106), biva treći. Nenad Savić, najbrži u klasi IV, završava na petom mestu divizije.

Zbog specifičnosti staze Ušće, takmičari u dve najjače klase VIII i IX po prvi put ove sezone voziće u Diviziji 4, odvojeni od divizije 3. Posle mnogo pehova i kvarova na tri uvodne trke sezone, Nemanja Milovanović je najavio dobar vikend na domaćem terenu u svojoj „hondi sivik“. Njegovo vreme je bilo 66 hiljaditinki bolje od kruga Dragana Stojkovića, kojeg u nedelju sasvim sigurno nećemo gledati u trci. Popularni Verba je tokom drugog treninga izleteo na najbržem delu staze, u čuvenoj „S“ krivini, teško oštetivši svoju „alfu 147“ posle udarca u betonske žardinjere. Komadi betona povredili su i dvojicu gledalaca, koji su prošli s prelomom ruke, odnosno noge. Koliko je ova divizija neizvesna, govori i podatak da je trećeplasirani Darko Božolović upisao svega 30 hiljaditih sporije vreme od Stojkovića. Četvrto mesto pripalo je Dejanu Čoloviću, a povratnik na stazu, Mirko Milovanović, zauzeo je peto mesto odvezavši samo prvi trening zbog kvara menjača.

Iza ove petorke, ujedno i najbrže u klasi IX, završava triling vozača iz klase XIII. Najbrži među njima je Aleksa Radojković u „ford fokusu“, ispred Aleksandra Marinkovića (BMW) i Stefana Nešića (reno klio). Inače, sve rezultate možete pogledati u sekciji posvećenoj trci na Ušću.

Nedeljni program počinje jutarnjim zagrevanjem za sve takmičare, svečano otvaranje sledi u 11:45, a start prve trke dana, u Diviziji 1, zakazan je za 12:00 časova. Za sve ljubitelje automobilizma obezbeđen je direktan prenos trke na ovom sajtu ili Youtube kanalu SAKSS- a.

Link za prenos je http://www.sakss.org.rs/page_obavestenja.php?pro_id=148