Nagrada Beograda 2017 za nastavak sezone na kružnim stazama

14.06.2017

Prema zvaničnom kalendaru SAKSS-a za ovu sezonu, Beograd, preciznije rečeno Ušće će predstojećeg vikenda (17. – 18. juna) biti domaćin  četvrte kružne trke ovogodinjeg šampionata na kružnim stazama. Organizator kružne trke  „Nagrada Beograda 2017“, koji će se potruditi da sve protekne u najboljem redu je SAKSS,  dok je suorganizator AMSS, a grad Beograd je glavni pokrovitelj.

 

 

 

Picture
 
​  Takmićenje se boduje za Šampionat i Kup Srbije na kružnim stazama, a staza na kojoj će nastupiti veliki broj takmičara iznosi 2.325 metara, koju će takmičari tokom trke obići dvadeset dva puta, odnosno duplo manje takmičari Fića Kupa.
  Naši najbolji „krugaši“ će svoje automobile doterati na Ušće u subotu, kada je u jutanjim časovima predviđen tehnički prijem i verifikacija vozila i takmičara, treba napomenuti da će se prilikom tehničkog prijema svakom takmičarskom automobilu ugraditi transporder, pomoću kojeg če biti mereno prolazno vreme. Na tehnički prijem i verifikaciju prvo dolaze takmičari klase I, za koje je rezervisan vremenski interval od 07.00 do 08.00 časova. Za 11.50 časova je predviđen brifing sa takmičarima, a takmičarima koji se ne pojave na brfingu biće izrečena novčana kazna.
Picture
 

  U subotu su takođe na programu i kvalifikacioni treninzi, prvi trening je na programu tačno u podne, a na stazu prvo izlaze takmičari najbrojnije divizije, divizije I. Nakon što poslednja divizija, divizija V izveze poslednji krug, na stazi ponovo izlaze takmičari divizije I koji će označiti početak drugog treninga. Trideset minuta po završetku treninga takmičarima, ali i prisutnim ljubiteljima automobilizma će biti poznati rezultati  treninga, a pedeset minuta kasnije će biti poznata i startna lista za trku koja se vozi u nedelju.
  Dok je za neke nedelja rezervisana za odmaranje pored televizora ili za šetnju Adom, za one druge, ljubitelje automobilizma, je rezervisana za trku. Nakon „Warm UP-a“, koji je zakazan za 10.00 časova sledi svečano otraranje, petnaest minuta do podne. Nakon uspešnog otvaranja trke, tačno u podne startuje trka.

 Info: RallyMagazinTeam
foto: Izahorizonta