ČEDOMIR BRKIĆ ORGANIZUJE AUTO-TRKE NA KOSMAJU: Festival spretnosti i brzine - sprema se neviđeni spektakl sa 150 trkača! Građani Sopota dobijaju zaštitne ograde

06.09.2019

Dosad neviđeni automobilski spektakl sprema se za 21. i 22. septembar na Kosmaju, u režiji Čedomira Brkića, najtrofejnijeg srpskog automobiliste i organizatora automobilskih trka!

Na stazi od Tresija do vrha Kosmaja, dugačkoj 2 kilometra voziće se Otvoreno prvenstvo Srbije u dve discipline, po prvi put u istoriji automobilskog sporta, a očekuje se 100 takmičara u disciplini slalom, kao i 50 u brdskom prvenstvu.

Podsetimo, slalom je vožnja spretnosti između čunjeva, na dužini od 1.999 metara. Kada se čunjevi uklone, na asfalt će izaži brdski vozači koji će do vrha Kosmaja preći 2.001 metar!

foto: Kurir

Ovu manifestacioju, zbog svoje specfičnosti odobrio je predsednik AMSS Dejan Stojić, do skoro i sam takmičar na automobilskim trkama. Zbog složenosti takmičenja, kompletnu trku vodiće Staniša Lazarac, predsednik SAKS.

foto: Kurir Štampano

Domaćin manifestacije je opština Sopot i predsednik Živorad Milosavljević.

Ova trka obezbeđuje veliko unapređenje u bezbednosti puteva u opštini Sopot jer će ograda u dužini od 500 metara, koja se upravo postavlja na najkritičnijim mestima, ostati i posle trke, čime će trajno biti povećan nivo sigurnosti za sve vozače. Ovoj velikoj akciji prvi se odazvao direktor Puteva Srbije Zoran Stojisavljević, kao i Zvonimir Marković.

(Kurir.rs)

 

foto: Kurir

foto: Kurir