Sekvencija ipak neumoljiva!

25.08.2019

I drugu trku takmičarskog vikenda na Slovakijaringu, Nemanja Milovanović je zavrsio drugoplasirani. Istina, u nedelju je u toj njegovoj klasi D4- 3500 bilo mnogo interesantnije, mada je u celokupnoij i brojnoj diviziji startovalo manje takmičara iz klase D4 nego u subotu.

Onaj već pominjani potop na i oko staze u okolini Orehove Potonj naterao je organizatore da startni raspored formira prema rezultatima od subte. U praksi je to značilo da Milovanović startuje četvrti, iza Kastratovića, koji je tokom subotnje trke dosta pomogao Milovanoviću da “umakne” Kišmarti- Lehneru. U nedelju je Kastratović ostao uskraćen za plasman i timski rad s Milovanovićem, pošto ga je neko od rivala iz vrlo brojne divizije udario i “lansirao” u šljunak kraj staze, gde je “ševrolet kruz” s brojem 42 i ostao. Da stvar bude gora, Kastratović je u trenutku udarca bio lider u klasi.

S druge strane, Milovanović je ponovo vodio trku, ali je veliko rivala u toj borbi imao u Mađaru Kišmarti- Lehneru, ujedno i glavnom konkurentu za titulu. Njihov duel trajao je tokom veće dela trke, na Milovanovićevom “seat leon rejseru” stradao je čak i donji štitnik motora u tom “jahanju” po ivičnjacima, ali je na kraju presudila bolja i novija “kupra TCR” Zenge tima, s mnogo bržim i efektnijim sekvencijalnim menjačem pa je Kišmarti- Lehner u cilju za dlaku brži od Milovanovića. S obzirom da subotnji pobednik Merk u “ladi vesti TC1” nije startovao, Kastratović odustao, a domaćin Marcinko bio totalno nekonkurentan, poslednji stepenik podijuma pripada Hrvatu Zoranu Kotromanoviću.

U Centralnoevropskoj zoni nema pauze, već narednog vikenda (31. avgust i 1. septembar) vozi se trka na beogradskom Ušću, gde će Milovanović imati priliku da možda i overi titulu prvaka za ovu sezonu, jer je definitivno sigurno da se Kišmarti- Lehner neće pojaviti na legendarnoj stazi Ušće.