Najava trke na Mudjelu - Porsche Carrera Cup Italia

18.07.2019

Dosao je i red na poluvreme, tacnije na poslednji trkacki vikend pred letnju pauzu. Sedma i osma runda Porsche Carrera Cup Italia sampionata se odrzava ovog vikenda, 19/20/21.07 na moj rodjendan, na legendarnoj stazi Mudjelo.

Mudjelo staza za mene ima posebnu draz jer sam svoj prvi nastup u Porsche-u, sa modelom 911.1 (3800ccm, 460ks) imao bas na toj stazi koji se zavrsio duplom pobedom za italijanski GT sampionat.

Na trci ovog vikenda, stvari ce biti malo drugacije. Naime ovog puta je Duell race spojio saradnju sa Ghinzani Arco Motorsport timom koji je dugogodisnji ucesnik u Carrera Cup sampionatu. Ghinzani tim i ove sezone belezi nekoliko podijuma.  Vozaci tog tima su Simone Iaquinte Mickael Grosso(kolega iz Poršeove škole), kao i Chicco Reggiani.

Inace Ghinzani Arco Motorsport tim cine tri vlasnika, od kojih je jedan Piercarlo Ghinzani koji je vozio formulu 1 od 1981.god do 1989. God.

Ovo je jako dobra prica kako za mene tako i za moj tim. Prosle nedelje smo odradili test u istoj reziji. I jako sam zahvalan gospodinu Iaquinta za par jako bitnih trkackih "fora" kada je Porse u pitanju. A nesto sto me posebno raduje jeste da smo na testu uspeli da se vozimo zajedno i rezultat je bio jako dobar. Takav dogovor je i ostao za ovaj trkacki vikend. Sto se tice automobila,  ponovo je prekontrolisan od takozvanih decijih bolesti zbog kojih proslu trku nismo uspeli da udjemo u Q2 kvalifikacije iako smo imali dobar tempo dok je crevo servo upravljaca trajalo....

Uglavnom, u petak je free practise, subota ujutru je rezervisana za kvalifikacije, dok se popodne odrzava prva trka. U nedelju je druga trka.

Live streaming i live timing ce biti na web sajtu : http://www.carreracupitalia.it/ita   ...

Ujedno uzivo prenos ce biti i na Sport Klubu 5 i u subotu i u nedelju.