Porsche Carrera Cup Italia od 20-22 juna vozi se na stazi Autodromo Enzo e Dino Ferrari – Imola

18.06.2019

Predstojeceg vikenda, 20/21/22. Juna, je treca “runda” Porsche Carrera Cup Italia sampionata na stazi Autodromo Enzo e Dino Ferrari – Imola. Staza je dugacka  4.909m i sastoji se od 17 krivina. Staza je jako zahtevna i meni jako zanimljiva. Ima istorijski znacaj, nekada se vozila formula 1, gde je na cuvenoj krivini “Tamburello” nastradao tadasnji najbolji vozac F1 – Ayrton Senna.  

Trkacki vikend u Porsche-u se sastoji od jako zanimljivog programa koji  pocinje u petak slobodnim treningom u 16.20h .  U subotu su kvalifikacije u 10.10h, dok prva trka pocinje u 17.10h i traje 28min plus jedan krug koji u proseku tokom trke iznosi oko 1’46min. U nedelju, druga trka startuje u 13.05h .

S obzirom da su se javljali odredjeni problemi sa autom, tim je nakon poslednje trke vredno radio na otklanjanju “decijih bolesti” na automobilu. Nadam se da se sa istim problemima necemo vise susretati.

Moja ocekivanja su uvek ista, gde god vozio trku I sa kojim god autom to bilo. Uvek ciljam na najvisi tron, na pobednicko postolje.

Do sada se dalo videti da je konkurencija jako jaka, da na trci nikada nema ispod 24 + takmicara. Kao sto znate, u pitanju je monomarka, tako da razlike u vremenima uopste nisu velike.

Nakon slobodnog treninga u petak, videcemo na cemu smo. Do tada, sportski pozdrav – Jovan Lazarevic.