Rotaks junior spakovan u pola sekunde

05.06.2019

Peto ovosezonsko izdanje Centralnoevropske zone (CEZ) u kartingu održava se ovog vikenda na kartodromu Ada Huja u Beogradu u organizaciji Sportskog auto karting saveza Srbije. Prvi dan vikenda subota 8. jun protekao je u znaku tehničkog, verifikacije i kvalifikacija. Ako je suditi na osnovu pomenutih, nedeljni okršaji u svim klasama više nego obećavaju, a u prilog tvrdnji govore vremena klase rotaks senior gde se šest takmičara „spakovalo“ u pola sekunde.

Najbrojnija družina su najmlađi u klasi rotaks mikro njih 13, a najbolje vreme tokom kvalifikacionog treninga ostvario je Nik Trobec, koji je bio brži za sedam stotih delova sekunde u odnosu na Luku Malbašu. Nemanja Jovanović je rutinski odradio trening u klasi rotaks mini. Andrej Petrović ima prvo vreme u klasi rotaks junior, ispred Leon Zelenka i Filipa Jenića.

Ivan Gošić izborio je prvo stratno mesto u klasi 125 TAG, a Katja Pivk u klasi rotaks senior, drugi je Matija Jurišić, a treći Nikola Tošić. Adrian Dobrić startovaće sa četvrte, Mateja Soldat sa pete odnosno Aleksa Lazarac sa šeste pozicije. Kod šiftera najbrži je bio Jan Pokos, a drugi je Uroš Stevanović. U klasi DD 2 sa prve pozicije startovaće Anže Dovjak.

Start prve trke zakazan je za 9.40 časova, a druge po klasama u 12.30 sati. Svečano proglašenje biće upriličeno u 15 časova.