Kiša „promešala“ karte, Rabrenović siguran

13.05.2017

Reli sezona startovala je dugo očekivanim relijem Vrnjačka banja 2017, a poznato turističko mesto pokazalo se kao izuzetan domaćin svim akterima takmičenja. Reli je generalno najskuplja automobilska disciplina, pa u ovim okolnostima i ne čudi da se na startu našlo svega 13 posada. Među 1q2 domaćih, tu je i jedna posada iz Bugarske, koja nije u konkurenciji za Šampionat Srbije, pa su se Miroslav Marinov i Evgreni Ivanov vozili za svoju i dušu publike.

Nakon ceremonmijalnog starta iz samog centra grada, posade su u sunbotu pred sobom imale ukupno šest specijalnih ispita, po dva prolaza brzincima Kamenica i Jezero, a popodne je na programu bila Mrka stena, koja se vozila dva puta, sa odlaskom u servis između njih.

Dodatni „začin“ celoj priči bila je kiša, koja je pala neposredno pred start prvog specijala, a kasnije se u nekoliko navrata vraćala u toku dana. U toj „lutriji“ najgore je prošao Nenad Vićentić, izgubivši mnogo vremena po pljusku na gumama za suvo. S druge strane, Vladica Rabrenović nije imao takvih problema, jer mu je veće muke zadavao Željko Milutinović. Valjevac u „renou klio RS“ je dobio prvi specijal, nagovestivši da će Rabrenović u jačem „renou klio R3“ imato dosta problema da ga savlada. Na žalost, ta borba je potrajala samo tri brzinska ispita, pošto je Milutinović ostao s menjačkom kutijom u kvaru. Istovremeno, posle prvog servisa, u prvi ritam ušao je i Vićentić, koji je konstantno sustizao drugoplasiranog Aleksandra Dučića. Odlično popodne Vićentić je krunisao čak i osvajanjem petog specijala, mada to nije imalo uticaja na ubedljivu prednost Rabrenovića.

Iza vodeće trojke završava Nikola Jović, kao četvrti član klase do 2.000 kubika N. Odličan dan imao je i ubedljivo vodeći Tomo Nikitović u klasi dva, kojeg ni penalizacija od 10 sekundi nije omela da napravi 49 sekundi ispred Rabasovića, dok je Luka Kotorčević sasvim rezervisano debitovao u novom automobilu „pežo 106“ na reliju. U najmanjoj klasi „jugo 55“, u konkurenciji samo dve posade, posada Milisavljević/ Kostić ima samo 22 sekunde prednosti nad ekipom Stefanović/ Nenadović, iako su ovi potonji dobili dva minuta penalizacije zbog ranijeg ulaska u vremensku kontrolu.

Reli se nastavlja u nedelju kada su na programu dva specijala pod imenom Lunetova česma, a dolazak prvog takmičara na cilj očekivan je u 13:06. U međuvremenu, sve rezultate možete pogledati u sekciji reli Vrnjačka banja.