Na kartodromu Ada Huja otvorena trka Nagrada Beograda 2019

20.05.2019

U organizaciji Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS), Sportskog auto-moto saveza Beograda (SAMSB) i Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, a uz podršku Auto-moto saveza Srbije (AMSS), Sportskog saveza Srbije (SSS) i grada Beograda, u nedelju 19. maja najmlađi takmičari u automobilizmu otvorili su ovogodišnji Šampionat Srbije u automobilizmu na kartodromu “Ada Huja” takmičenjem “Nagrada Beograda 2019”. Šezdeset prijavljenih mladih vozača-učesnika, starosti od 6 do 15 godina, na stazi dugoj 805m nadmeću se za bodove i nagrade u Šampionatu, u deset klasa, a u klasi VII i VIII  nastupaju i stariji.

Na otvaranju takmičenja predsednik AMSS Dejan Stojić naglasio je da je AMSS u protekloj godini posebno pokazao odgovornost prema automobilizmu, dajući punu podršku njegovoj afirmaciji u zemlji i međunarodnim okvirima. “Prošle godine napravili smo reprezentaciju u kartingu koja je trenutno vodeća u CEZ Šampionatu i time dokazali da je rad prethodnih godina urodio plodom. Ovo je prvo od tri CEZ takmičenja u našoj zemlji i siguran sam da ćemo ubuduće imati još više učesnika”, rekao je Stojić i dodao da je ove godine obučeno 30 novih mladih sudija, kojima je ovo prvo takmičenje, te svim učesnicima poželeo sreću i uspeh. “Želim svima da vam se zahvalim što ste došli u ovolikom broju. Po prvi put imamo ovoliki broj takmičara iz Srbije i regiona i jako mi je drago što vidim da karting sport ide u nekom dobrom pravcu”, rekao je Stojić i dodao da je posebno ponosan na SAKSS što je napravio saradnju sa savezima u regionu.

Karting trka “Nagrada Beograda 2019” boduje se za  FIA Centralno-Evropsku Zonu (CEZ), Šampionat Hrvatske i Sportstil Kup. Šampionat Srbije u kartingu nastavlja se već 08. juna na istom mestu.