Nemanja Milovanović i Zoran Kastratović na Hungaroringu

13.04.2019

Na prvoj ovogodisnjoj kruznoj trci CEZ-a na Madjarskom Hungaroringu Nemanja Milovanović u svom debitanskom nastupu sa svojim automobilom napravio je pravi podvig i na pravi nacin predstavio sebe i Srbiju osvojivsi 3. mesto u klasi D-3500.
Prve kilometre u novom autu napravio je na slobodnim treninzima koji su po rasporedu bili u petak. Posle sitnih stelovanja vozila i upoznavanja istog cekale su se subotnje kvalifikacije gde je Nemanja napravio skromno vreme za osmu startnu poziciju.
Medjutim to ga nije obeshrabrilo da subotnju trku krene silovito i da vec na startu se probije do druge pozicije koju je sigurno cuvao do pred kraj trke kada u zadnjem krugu placa ceh neiskustvu sa SEAT-om. Nakon greske na kocenju omogucava vozacu iza sebe da ga obidje.
Do kraja trke je zadrzao trecu poziciju koja mu je obezbedila postolje i prve bodove na medjunarodnoj sceni. Napominjemo da je jos jedan nas takmicar iz Srbije nastupao na trci u Madjarskoj. Zoran Kastratovic je nastuipio prvi put sa novim autom Chervolet Cruzom osvojivsi osmo mesto nakon starta sa desetog mesta i borbe tokom cele trke.

U nedelju je na  progrmu druga trka, a Milovanovic i Kastratovic se nadaju boljim pozicijama.