Mađari zovu u goste

19.10.2018

Sezona u domaćem prvenstvu auto- slalom je završena pre dve sedmice spektaklim na Zlatiboru, ali za one kojima još nije dovoljno trošenja adrenalina pred zimsku pauzu, evo zanimljive informacije. Na adresu AMSS i SAKSS- a stigao je poziv iz Mađarske, od organizatora slaloma na Kakučringu, koji je na programu 27. oktobra. Staza dužine 1.800 metara smeštena je u mestu Kakuč, nekih 35 kilometara pre Budimpešte kada se ide iz pravca Segedina, tačnije iz Srbije. Od Beograda do staze ima 340 kilometara preko isključenja kod seoceta Inarč, smeštenog neposredno uz autoput M5.

Dakle, dolazak do staze na kojoj se vozi sedma trka Šampionata Mađarske i poslednja runda Centralnoevropske zone je izuzetno lak, a dodatni motiv za naše takmičare je činjenica da će svi vozači iz Srbije biti oslobođeni startnine! Detaljnije informacije zainteresovani mogu naći u Pravilniku takmičenja, na veb adresi http://hegcsi.freeweb.hu/oszak/pdf18/mszb07en.pdf ili na sajtu posvećenom mađarskom slalomu http://www.autoszlalom.hu/.

Pravilnikom manifestacije broj takmičara je ograničen na 100, te ukoliko neko iz Srbije želi da ide trebalo bi što pre da pošalje elektronsku prijavu na mejl organizatora, jer je do sada već primljeno 76 prijava! Ne sumnjamo da će naši predstavnici biti vrlo lepo primljeni, jer saradnja dva Saveza u disciplini autoslalom postaje sve intenzivnija i obimnija.