Zdrava konkurencija stimuliše domaće snage

14.09.2018

Nezvanični treninzi na kartodromu Ada Huja u prestonom gradu za predstojeću međunarodnu trku koja se boduje za Centralnoevropsku zonu CEZ, prvenstvo Hrvatske, Sportsil kup i Otvoreni šampionat Srbije, zvanična su najava više nego uzbudljivog nedeljnog takmičarskog dana. Jedno je sigurno, zdrava konkurencija iz zemalja u okruženju definitivno stimuliše domaće snage u svim klasama.

Na osnovu pristiglih skoro 60 prijava na adresu Sportskog auto karting saveza Srbije ljubitelji karting sporta moći će da uživaju u bespoštednim okršajima na stazi, naročito u klasama rotaks mini i junior. Dan uoči kvalifikacija koje su zakazane za subotu 15. septembra, svi koji su imali nameru da se bore za bodove na Ada Huji uveliko treniraju na istoj.

Tokom čitavog dana u intervalu od po 15 minuta smenjivali su se na stazi počev od najmlađih preko juniora i seniora do najstarijih takmičara, svi više nego orni za treniranje, a na trenutke mogao se steći utisak i da se trkaju. Slobodni treninzi gostima su poslužili da se što bolje upoznaju sa konfiguracijom staze, kako bi najbolje moguće setapovali kartinge, a domaćim da vide koliko i gde su u odnosu na konkurenciju, odnosno da su uz fine korekcije poboljšaju vremena.

Sve u svemu, ako je suditi na osnovu osnovu nezvaničnog petka, subotnje kvalifikacije za startne pozicije i nedeljne trke u potpunosti obećavaj