Za svakog po nešto, za ponekog sve!

11.09.2018

Odavno se nije desilo da lista prijavljenih učesnika za jedan Srbija reli bude tako brojna, zanimljiva i pre svega kvalitetna! U našim najavama „promašili“ smo broj prijavljenih samo za jednu posadu, pošto se na listi odobrenoj od strane FIA našlo 49 ušesnika, koji će se boriti za bodove u Evropskom reli trofeju- zona Balkan (koeficijent tri), Centralnoevropskoj reli zoni, Šampionatu Bugarske, Bosne i Hercegovine i naravno Otvorenom i Nacionalnom prvenstvu Srbije.

Dva najatrakrivnija automobila marke „škoda fabija“ u R5 specifikaciji voze Rumun Dan Girtofan i Bugarin Miroslav Angelov. Oni startuju naravno s vrha, s tim što će njih „razdvojiti“ aktuelni šampion Bugarske, Tihomir Stratiev, u „pežou 208 R2“. Tu su tri „micubiši lansera EVO IX“, dva u rukama Atanasova i Radeva i jedan pod komandom Turčina Čakala. Tu je i pet modela R2 specifikacije, od kojih dva pripadaju našim adutima, Nenadu Vićentiću i Goranu Rabasoviću, uz veliki broj „reno klio“ modela u grupi N.

Na stazu se posle duže vremena vraća i Vladica Rabrenović, u dobro poznatom „renou klio R3“, a najveći konkurent u klasi biće mu Bugarin ruskog porekla, Anton Titov, u „sitroenu DS3 R3 MAX“. Što se domaćih posada tiče, njih je ukupno 26, čak 17 dolazi iz Bugarske, i po dve iz Slovenije i Rumunije. Turska ima jednu posadu, Švedsku i Dansku predstavlja mešovita posada, dok če Švedi imati i drugog predstavnika, ali među suvozačima, pošto će Peter Henel biti na desnom sedištu u automobilu Vladice Rabrenovića.

Lista prijavljenih 51. Serbia rally