Prve prijave obećavaju spektakl!

05.09.2018

Do početka 51. Srbija relija ostalo je nešto više od dve nedelje, a lista prijava je sve punija i interesantnija. Za sada, a do isteka roka za prijave su još četiri dana, prijavljeno je 40 posada iz Srbije, Rumunije, Bugarske, Turske i Slovenije. Kod naših posada ponovo je najbrojnija „četa“ valjevskog kluba Avako, koji će imati čak osam takmičara, što je još jedan dokaz da Valjevo definitivno (ponovo) postaje centar srpskog reli sporta. Raduje i prijava Nenada Vićentića, koji užurbano radi na sklapanju nove školjke za svoj „pežo 208 R2“, koji je teško oštećen u prevrtanju na 2. Mionica reliju. Zanimljiva je prijava Aleksandra Dučića, koji se odlučio za rentiranje „hjundaija i20“ od tamošnje Hjundai akademije. Još uvek se iščekuju najavljene prijave ekipa WRR Čačak, ASK Rid sport i ASU Užice, koji (logično) čekaju rešenje za problem registracije trkačkih sprava, pošto je novi zakon potpuno isključio mogućnost registrovanja reli vozila. Zajedničkim naporima AMSS- a i SAKSS- a, uz sastanke s resornim Ministarstvima i policijom, užurbano se radi na rešenju problema, koje je na vidiku, na opštu radost takmičara i ljubitelja relija.

Najbrojniji stranci su i ovoga puta Bugari, koji imaju 16 prijava za sada. Ovakvu brojnost objašnjava činjenica da se 51. Srbija reli boduje i za Šampionat Bugarske, dok će se pojedine komšijske posade boriti i za visoko mesto u konačnom plasmanu Evropskog reli trofeja, za šta se Srbija reli primarno boduje.

Dva veoma atraktivna automobila i dve brze posade stižu iz Rumunije, dok će se Slovenci po svemu sudeći pojaviti s tri posade, jer je sada gotovo izvesno učešće poznatog majstora Roka Turka u R5 automobilu. Turke će predstavljati jedna posada u „micubiši lanseru EVO IX“, mada nije isključeno da se još neka posada iz ove zemlje prijavi do isteka roka.

Mi ćemo vas sve do starta relija gotovo svakodnevno izveštavati o novitetima i novopridošlim učesnicima, uz predstavljanje najatraktivnijih kandidata za pobedu.  

 

Napomena:slike su podsetnik na 2017. godinu