Kvalifikacije najavljuju žestoke okršaje na Mišeluku

03.06.2018

Prvo ovosezonsko takmičenje šampionata Srbije na kružnim stazama koje se ovog vikenda održava na uličnoj stazi Mišeluk na periferiji Novog Sada okupilo je 88 takmičara u svim raspisanim klasama.Ako je suditi na osnovu kvalifikacionih treninga, nedeljne trke po klasama više nego obećavaju. Da li zbog duge pauze ili su se takmičari uželeli nadmetanja, uglavnom tokom oba treninga za startne pozicije sve je vrcalo na uličnoj petlji.

Klase mali N i Hibrid i naravno kup Fića, vozili su zasebno, ali su zato preostale klase "spakovane" u divizije, što zbog atraktivnosti, što zbog delotvornosti, jer su organiaztori iz Novog Sada poznati po poštovanju satnice. Istini za volju, sa kvalifikacijama se neznatno kasnili, ali su do prdviđenog vremena uspeli da otvore saobraćaja za građanstvo.

U klasi mali N najbrži je bio Nikola Lazarević, ispred  Dragana Gajića i Vukašina Stevanovića koji su bili sporiji za par stotih delova sekunde. Vredan pomena je Mladen Simeunović, koji će startovati sa sedme pozicje, ali valja naaglasiti da mu je ovo prva trka u drugoj sezoni. Hibrid je pripao Dušanu Nastasijeviću, prate ga Časlav Tošić i Jovan Lazarević, takođe sa minimalnim vremenskim zaostatkom.

Dragan Gagi Filipović najbrži je bio u klasi III, dok je u "četvorci" Radoslav Vukosavljević bio bez premca. Divoziju četiri obeležili su braća Milovanović, mlađi Nemanja ima prvo vreme u klasi VII, odnosno Mirko u "osmici".U klasi pet prvo vreme ima Jasmin Hrnić.

Start prve divizije zakazan je za 12 časova