Sa Mišeluka kreće vrteška

01.06.2018

Posle auto- slaloma i brdskih trka, svoj red za početak sezone je dočekala i disciplina kružnih trka. Prvog vikenda juna, na svima dobro poznatoj stazi Mišeluk, „zavrteće se krug“ za Nacionalni i Otvoreni šampionat Srbije i Kup fića, na trci „Nagrada Novog Sada 2018“. Organizator je dugi niz godina vredni SAMKK 021, koji je trku na Mišeluku pretvorio poslednjih godina u pravi mali spektakl koji nalikuje mnogo poznatijim trkama na evropskim uličnim stazama. Svi radovi, a bilo ih je dosta na sanaciji ivičnjaka, kolovoza i zaštitnih ograda, na vreme su odrađeni uz pomoć gradskih javnih i komunalnih službi, ali i na prostoru za tradicionalno brojnu publiku.

Program takmičenja predviđa verifikaciju učesnika i tehnički prijem vozila u subotu, 2. juna, od 07:00 do 10:00 časova. Nakon što Sportska komisija obavi uvodnu sednicu, startovaće dva zvanična treninga, i to tačno u podne. Sutradan, u nedelju, start prve trkačke divizije zakazan je takođe za 12:00 časova. Sve divizije voze po 15 krugova, na stazi dugoj 3.420 metara, dok će „fićisti“ pred sobom imati šest krugova.

Prema prvim najavama, očekuje se oko 80 vozača u svim raspisanim klasama i divizijama, što je prilično respektabilan broj imajući u vidu sve okolnosti koje prate skupe tehničke sportove.