Avala za finale brdskog šampionata

14.10.2017

Finale šampionata na brdskim stazama Sportskog auto kartig saveza Srbje, startovalo je malo pre 13 časova zvaničnim treninzima za takmičenje na Avali. Kup magle kako iz milošte, ali više zbog iskustva zovu takmičenje na nekadašnjem Žrnovu, ovog puta bilo je okupano suncem, na radost skoro 40 takmičara u svim raspisanim klasama, ali i publike koja ume i subotom da prati dešavanja pored staze.

Pomenti broj takmičara i te kako je respektabilan, ako se uzme u obzir činjenica da je sve odlučeno onomad na Goču iznad Vrnjačke banje. Kad kažemo sve, konkretno se misli na titule šampiona po klasama, ali i u generalnom plasmanu, mada u klasi tri Danijel Panić ima blagu prednost u odnosu na Luku Kotorčevića, koji je baš zbog pomenute mogućnosti na treningu prosto leteo po Avali. U prilog tvrdnji govore brojke posle prvog zvaničnog treninga, Kotorčević je bio sporiji 252 hiljadita dele sekunde od najbržeg Dejana Ilića poznatijeg kao Dženinks.

Posle drugog treninga stvari se došle na svoje mesto, odnosno, proradili su i automobili iz jačih klasa, tako da je prvo vreme i startni broj jedan na finalnoj brdskoj trci u vlasništvu Vitomira Susija Cvetića. Drugi  nabrži bio je Aleksa Radojković, treće vreme ostavario je Dejan Ilić, odnosno četvrto Luka Kotorčević.

Neizostavni deo svakog takmičenja protiv štoperice od starta do cilja su i izletanja sa staze iz raznih razloga. Najčešće su u pitanju loše procne, da ne kažemo preterivanje samih takmičara, ali ponekad isto mogu da uzrokoju i neke nepredviđene okolnosti. Marko Marić je kod spomenika ruskim pilotima imao prevrtanje na krov, iz samo njemu znanih razloga, na sreću bez posledica po njega, ali će zato limarska ekipa do jutra imati pune ruke posla. Zbog kašnjenja na tehnički i verifikaciju Aleksandar Nenadović i Uroš Brkić će voziti revijalno, tačnije van konkurencije.

Start prve vožnje zakazan je za tačno u podne, a druga će startovati pola sata po završetku prve. Svečana dodela nagrada biće upriličena u 17 sati.

 

 Foto Galerija- Brdo - Avala - AMSS/SAKSS