Ada Huja iznedrila šampione

02.10.2017

Finalno takmičenje šampionata Sportskog auto karting saveza Srbije održano 1. oktobra na kartodromu Ada Huja, iznedrilo je nove šampione po klasama. Pravlnik nalaže da se tokom jednog takmičarskog dana voze dve trke, koje se odvojeno boduju, ali u zbiru mogu dovoljno toga da promene, što recimo i nije bio slučaj u finalu karting šampionata Srbije.

Prva trka u dve osnovne klase obilovala je uzubuđenjima, na veliku radost publike, ali članova iz pratećih ekipa, odnosno klubova. Toliko je bilo neizvesno i uzbudljivo kao da je prve trka sezone, a ne pretposlednja. Važno je naglasiti da je Petaru Bogatinovskom bilo potrebno „samo“ pet bodova iz obe trke da bi slavio. Na kraju je tako i bilo, ali za uzbuđenje su se potrudili Andrej Dobrota i Nemanja Jovanović.

Žestoko dobro trkanje viđeno je u klasi 2 između novog šampiona Andreja Petrovića i Igora Teševića. Igor je poveo trku, a Andrej mu je bio na braniku i tako iz kruga u krug. Petroviću se na kraju upornost isplatila, jer je bukvalno u poslednjem krugu odličnim manevrom izbio na poziciju jedan i proša kroz cilj.

Najviše uzbuđenja i neizvesnosti očekivalo se u klasi 3, gde su se za zvanje najboljeg borili Nikola Tošić i Mateja Soldat. Potpuno suvereno od prvog do poslednjeg kruga mlađani Tošić vlado je situacijom na stazi i sasvim zasluženo došao do zvanja šampiona.

Klasu 6 sa dva trijumfa obeležio je Marko Tomanović, ali su zato dva treća mesta Predragu Spasojeviću bila više nego dovoljna da osvoji titulu šampiona u pomenutoj klasi.

Šlag na torti su bili takmičari klase 7 KZ, popularni šifteri. Gavrilo Dario i Amer Ahmičekić iz Vidra tima u prvoj vožnji su zabavljali publiku, da bi im u drugoj trci na megdan izašao Radomir Radukić i na kraju slavio.

REZULTATI
         Prva trka

Klasa 1: 1. P. Bogatinovski, 2. N. Jovanović, 3. A. Dobrota

Klasa 2: 1. A. Petrović, 2. I. Tešević, 3. D. Kovačević

Klasa 3: 1. N. Tošić, 2. M. Soldat, 3. D. Đurđević

Klasa 6: 1. M. Tomanović, 2. D. Radovanović, 3. P. Spasojević

Klasa 7: 1. G. Dario, 2. A. Ahmičekić

Druga trka

Klasa 1: 1. P. Bogatinovski, 2. A. Dobrota, 3. N. Jovanović

Klasa 2: 1. A. Petrović, 2. I. Tešević, 3. D. Kovačević

Klasa 3: 1. N. Tošić, 2. M. Soldat, 3. D. Đurđević

Klasa 6: 1. M. Tomanović, 2. D. Radovanović, 3. P. Spasojević

Klasa 7: 1. R. Radukić, 2. G. Dario, 3. A. Ahmičekić