Spektakl za jubilej!

22.09.2017

FOTO GALERIJA

Jubilarni 50. Srbija reli startovao je sa uzickog Trga partizana u velikom stilu, onako kako to slavljeniku i dolikuje. ‎Cast da svecano otvori reli ispred organizatora imao je Mirko Butulija, predsednik AMSS, institucija koja vec pola veka neguje tradiciju cijim trajanjem se niko u blizem okruzenju ne moze podiciti, a cak su i u Evropi retko reliji s ovako dugim "rokom trajanja". Tom priliko je predsednik AMSS urucio posebno priznanje Miloradu Cvijovicu‎, za uspesan rad na odrzavanju relija tokom proteklih 40 godina.

Posle uvodne recu gospodina Butulije, tacno u 20:01 sa startne rampe je krenuo lanjski pobednik, Plamen Stajkov, ispracen ovacijama I apluzima brojnih Uzicana i ostalih ljubitelja relija koji su se okupili u neveratnom broju, pa je glavni gradski trga, ali i okolne ulice bile tesne da prime sve zainteresovane posetioce! Nakon Stajkoa preko startne rampe presle su 33 posade, medju kojima su i gosti iz Bugarske, Turske I Slovenije. Osim u automobilima, medju gostima su bile i zvanice iz automobilskih saveza Bugarske i  Albanije.

Jubilej su uvelicali I brojni domaci asovi koji su imali ulogu startera, poput Vicentija Savica, Vlada Dubljanina, Miluna I Milovana Vesnica, Zarka Terzica I drugih proslavljenih automobilista uzickog kraja.

Posle ceremonijalnog dela u subotu I nedelju su na programu takmicarski specijali na kojima ce se odlucivati pobednici u okviru Evropskog reli trofeja, Sampionata Centralnoevropske zone, ali i Sampionata Srbije.

 

Priznanje i cestitke i od Zana Toda

Predsednik FIA i specijalni izaslanik Generalnog sekretara UN za bezbednost na putevima Žan Tod, obratio se prisutnima video porukom u kojoj je izrazio iskrene čestitke u ime cele FIA porodice za 50. godišnjicu održavanja Srbija Relija. “Ova manifestacija je postala prestižna i simbol dobro organizovanog relija, koji predstavlja važan deo FIA Evropskog i Balkanskog reli trofeja. Porast reli takmičenja u regionu je rezultat profesionalizma i posvećenosti Auto-moto saveza Srbije, te bih hteo da se zahvalim mom dobrom prijatelju, predsedniku Mirku Butuliji kao i celokupnom osoblju i volonterima koji su svojim radom doprineli dugogodišnjem uspešnom održavanju Srbija relija”. Predsednik FIA je naglasio i da bezbednost mora biti prioritet svih nas, apleujući na učesnike da se pridržavaju intrukcija organozatora i sudija, kako ne bi sebe i druge doveli u potencijalno opasne situacije.

 

PR tim SAKSS