Druga runda Nacionalnog drift šampionata u Valjevu | Sportski auto i karting savez Srbije

Druga runda Nacionalnog drift šampionata u Valjevu


Nakon otvaranja takmičarskog dela drift sezone u Čačku, naredna runda Serbian Drift Chamions organizuje se u Valjevu 30. juna i 1. jula. Za učešće na takmičenju na  valjevskoj stazi, u krugu nekadašnjeg industrijskog pogona “Krušika”, za sada se prijavilo više od 20 vozača iz zemlje, ali i gosti iz Mađarske i Grčke. Za razliku od Čačka, kada je na atraktivnoj lokaciji, ljubiteljima drifta poznatoj stazi u krugu Autoprevoza, viđen i jedan broj takmičara iz Hrvatske i Bugarske, publika u Valjevu će ovog puta biti uskraćena za  uživanje u gledanju njihovoj vožnji, budući da se termin poklapa sa nacionalnim drift takmičenjima u ove dve zemlje. Ipak, to ne umanuje niti brojnost takmičara, niti atraktivnost događaja, budući da će se za bodove za Nacionalni drift šampionat takmičiti najpozatija imena domaće drift scene, ali uz ozbiljnu konkurenciju velikog broja pretendenata za najbolje u Srbiji.

Vozačke sposobnosti u kombinaciji sa dobro pripremljenim autima što je svakako ogroman faktor uspeha u drift takmičenju , uz napomenu da je sistem ocenjivanja  od ove godine promenjen, u šta su se uverili takmičari i gledaoci u Čačaku, ponovo će, pod budnim okom sudija, biti na testu u Valjevu, a skupljanje bodova za titulu nacionalnog šampiona ove mlade autosportske discipline kod nas, nastaviće se i u narednoj rundi u Požarevcu.

 Osim takmičarskog  “momenta” , ova adrenalinska autosposportska “bomba” koja je posebno atraktivna za publiku mlađe populacije, koristi se i za promociju bezbednosti u saobraćaju, pa će se tako, u Valjevu, takmičenje odvijati pod sloganom “Ulica nije trkačka staza”. Organizator ovog događaja, “Tuning klub” u saradnji sa Gradom Valjevom i SAKSS-om, dodaju da “pored bezbednosti u saobraćaju, ovim autosportskim događajem apeluju na mlade na što masovnije bavljenje sportom, a potencijalnim učesnicima u autosportskim takmičenjima preporučuju edukaciju u ovoj oblasti budući das u jedino bezbedno mesto za trke –obezbeđeni poligoni auto i karting staze”.