Uroš Brkić | Sportski auto i karting savez Srbije

Uroš Brkić


Uroš Brkić rođen je 14.12.1987. u Beogradu.

Uz oca Čedomira odrastao je uz trke i trkačke automobile, a sam je počeo profesionalno da se bavi auto sportom 2004. godine kada je imao 16 godina i stekao pravo da se takmiči, čime se i danas besprekidno bavi.

Svoju prvu sezonu vozio je u popularnoj zastavi 850 - fići gde je sezonu zavrsio sa juniorskom bronzanom medaljom.

- 2005. godine prelazi u višu klasu sa automobilom zastava jugo gde se i zadržava nekoliko sezona i ostvaruje vrhunske rezultate.

- Nakon toga vozio je i vw scirocco, hondu civic, renault twingo i renault clio RS IV cup. Do danas takmičio se u mnogo klasa u nacionalnom i medjunarodnim šampionatima u zemlji i inostranstvu.

- 2011. godine završio je uspešno rally školu poznatog Finskog nekada takmičara, a danas trenera Tapia Laukanena.

- U sezoni 2015 takmičio se za klub “Lein Racing” sa automobilom renault clio RS IV Cup u endjurans Centralno Evropskom šampionatu sa Mladenom Lalušićem u tandemu gde postaju vicešampioni, paralelno se takmiče i u Evropskom endjurans Eset V4 kupu gde postaju šampioni sa istim automobilom. Tokom 2015. uzeo je učešće i na dve kružne trke za Centralno Evropski Renault Twingo kup gde je jednom završio drugi, a drugi put treci.

- Tokom sezone 2016 nastupao je u Centralno Evropskom šampionatu u disciplini autoslalom i u nacionalnom šampionatu Srbije na kruznim i brdskim trkama sa automobilom honda civic i ostvario je zapažene rezultate.

- Danas u svojoj vitrini osim mnogo pehara za prva, druga i treća mesta sa evropskih i nacionalnih autodroma i staza ima i tri titule šampiona Srbije, dve juniorske titule šampiona Srbije, nekoliko titula vicešampiona i nekoliko titula za trece mesto u šampionatu Srbije.

2006. godine uručen mu je oskar za mladog talenta godine od strane automobilskog foruma. Osim toga ima i jednu vicešampionsku titulu u Centraalno Evropskom endjurans šampionatu na kruznim trkama kao i jednu šampionsku titulu u Evropskom endjurans ESET V4 kupu na kružnim trkama.