ASK GM Racing Team | Sportski auto i karting savez Srbije

ASK GM Racing Team


ASK GM Racing Team
Gornji Milanovac
Osnovan: april 2004. godine
Direktor kluba: Vladimir Obućina

Od samog osnivanja u aprilu 2004-te godine GM Racing Team iz Gornjeg Milanovca se pozicionirao visoko medju domaćim klubovima. Najpoznatiji takmičari ekipe bili su Žarko Terzić koji je 2011-te godine osvojio titulu šampiona u klasi Super production, Rudolf Pešović, braća Milovanović od kojih Nemanja i dan danas nastupa a do sada najveći uspeh, pored nekoliko vice šampionskih titula, ostvario 2013-te godine kada je postao prvak Srbije na brdskim stazama. Od 2015 član kluba je i Zoran Kastratović koji nastupa u okviru FIA CEZ šampionata a 2016-te godine je ostvario do sada najveći uspeh na međunarodnoj sceni osvajanjem trećeg mesta u češkom ESET V4 CUP-u.

2012-te godine tim je organizovao u Banja Luci na stazi Zalužani po mnogima najbolju kružnu trku te sezone i time dodatno pokazao svoj klupski potencijal.

GM Racing Team od sezone 2014 tesno sarađuje sa ASK Vesnić a u sezonu 2017 ulaze u zajednički projekat nabavke najnovijeg automobila TCR specifikacije, Audi RS3 LMS, sa kojim će Rudi Pešović nastupati u sezoni 2017 u okviru Šampionata centralne Evrope.